Hypnotherapie

Hypnose wordt al door de eeuwen heen gebruikt om inzichten te verkrijgen in onbewuste processen.

Hypnotherapie is een behandelmethode bij psychische en psychosomatische klachten. Het gebruik van hypnose vormt de basis van deze therapie. Daarnaast zal er ook andere therapievormen kunnen worden ingezet door de therapeut waarbij de werking ervan wetenschappelijk is bewezen. In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet.

In tegenstelling tot hetgeen tijdens theater hypnose gebeurt, behoudt u altijd de controle over u zelf.

Met hypnose leer je en ontdek je meer over jezelf en krijg uw inzicht in uw eigen gevoelens, overtuigingen. Onder therapeutische begeleiding krijg je meer inzicht en controle over uw eigen reacties, zodat je beter kan omgaan met je emoties en meer gebruik kan maken van je eigen capaciteiten.

Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire zorg.

WAT IS HYPNOSE

Hypnose is een sterk gerichte concentratie naar je eigen binnenwereld, waarbij de buitenwereld op de achtergrond komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagdromen of dat je in een spannende film of boek verzeild bent. Dit soort trance wordt gebruikt bij hypnotherapie. Zo kunt u geconcentreerd bezig zijn met wat er in u leeft. Zo ontstaat er ruimte om met uw eigen problemen bezig te zijn en deze aan te pakken.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen